Met Marbella en de jachthaven van Puerto Banus om de hoek, zijn er voor liefhebbers van winkelen diverse mogelijkheden. Van El Corte de Inglès tot shops van luxe kledingmerken en locale markten.  Op 8 minuten rijden van Ojen ligt het moderne winkelcentrum La Cañada.

In Ojén zijn de meeste dagelijkse boodschappen te koop. Temeer omdat men overal alles verkoopt. Toiletpapier en koud bier bij de doe-het-zelf-shop. Kijk wel uit: bijna overal in Spanje sluiten de winkels tussen half twee en vijf uur. De grote winkelcentra blijven open.

Uitgebreider winkelen kan bij La Canada, het grote winkelcentrum aan de rand van Marbella, als u de berg af komt rijden. Aldaar een sportwinkel indien u uw zwembroek bent vergeten, een elektronicawinkel (Worten), een Leroy Merlin (soort Gamma) en het hele grote overdekte centrum met heel veel winkels en een grote Alcampo (Auchan) en niet te vergeten,  een Apple-store.

Het winkelcentrum is gedurende de zomer-schoolvakantie (3e week juni t/m 1e week september) ook op zondag open. Her en der bevinden zich winkels van OpenCor. Zij zijn altijd open.

Markten en rommelmarkten worden iedere week gehouden. Er is een kleine markt op zaterdag in Ojén, een toeristenmarkt op zaterdag in Puerto Banus/Nueva Andalucia (met wat quasi-antiek), op zondag rommelmarkt in Coin en in Sabanillas en een normale warenmarkt in Marbella op maandag.

Lees hier meer over markten aan de costa del sol.