Ojén

Het witte Andalusische dorpje Ojén ligt een goede 10 minuten rijden vanaf Marbella en de kust van de Costa del Sol. Recht de bergen in.

Deze ligging heeft als voordeel dat alle verworvenheden van dit toeristisch drukke deel van Spanje beschikbaar en nabij zijn zonder er tussenin te hoeven zitten.

Rijdend op de laatste kronkelige bergweg zie je het dorpje ineens liggen. Wit, zoals gezegd, en tegen de bergwand opgebouwd.

Ondanks de ligging heeft Ojen weinig onder de invloed van het toerisme geleden. “Je bent hier nog in Spanje”.

Een dorpsplein waar het in de vroege morgen en in de late middag goed toeven is met respectievelijk een “Cafe con Leche” en een glas ijskoude San Miquel. Restaurantjes waar je nog voor een redelijke prijs de tafel vol kan laten zetten met tapas zodat de maaltijd daarna overbodig is.

Ojen beschikt direct naast het Centro Urbano over een groot parkeerterrein, op vijf minuutjes loopafstand van het hotel. De buggy van La Posada haalt u daar graag op zodat u uw auto niet door een wirwar van kleine, overigens hele gezellige, straatjes hoeft te loodsen.

Niet alleen de kust is snel bereikbaar vanuit Ojén maar ook de bijna 50 golfbanen die de Costa del Golf rijk is, het vliegveld van Malaga en de Sierra de las Nieves om maar een paar belangrijke dingen te noemen.