Hotel voorkant

Posada betekent herberg, anderen noemen het een klein hotel, een beetje in de bergen op nog geen 10 kilometer van Marbella en enkele prachtige stranden.

 

Onze Posada is gebouwd in Andalusische stijl en bestaat uit 16 kamers rond een patio. Vijf oude huizen vormden de basis van waaruit het hotel ongeveer 17 jaar geleden is opgebouwd. Midden in het centrum van Ojén. In de bouw is het gelukt om veel originele details te behouden.

 

 

Gedurende de afgelopen jaren zijn een aantal zaken aangepakt en aangepast aan de behoeften van deze tijd. Alles natuurlijk met het behoud van de Andalusische sfeer met haar Moorse elementen. Belangrijk daarin zijn de realisatie van een tweede patio met (verwarmd) zwembad, een bar en een zonneterras.

Qua sfeer en omgeving kun je La Posada del Angel kenschetsen als een hotel Rural, qua comfort als een boutiquehotel en qua persoonlijke service evenaart het een bed & breakfast.

Kamers

Via de patio zijn de 16 kamers bereikbaar. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer, satelliet TV met veel internationale (ook NL) zenders. Een aantal kamers hebben een eigen terras.  In alle kamers is  airconditioning, verwarming, gratis High speed internet/WIFI en de mogelijkheid om zelf koffie en thee te maken. De Posada beschikt over twee Junior Suites en drie Superior Rooms die ook geschikt zijn voor families.

Sfeer

Niet alleen de Posada  heeft iets overgehouden van de typische traditionele architectuur van deze streek.  Het is de bewoners van Ojén gelukt om het plaatsje haar eigen karakter te laten behouden. Knap, gezien de explosieve bebouwing in dit gedeelte van Spanje.

Plaza Andaluz

Het Plaza Andaluz, direct om de hoek van het hotel, vormt het middelpunt van dit witte Andalusische dorpje. Daar worden, als de zon wat lager staat, de tapas gegeten, daar spelen de Spaanse kinderen rondom de fontein, daar wordt de Fino geproefd en worden de plannen voor de volgende dag gemaakt. Rondom het dorpsplein zijn verschillende bars en restaurants te vinden met lekker eten en vriendelijke service.

Uitvalsbasis

Ojén vormt een ideale uitvalsbasis om een mooi gedeelte van Andalusië te ontdekken. Niet alleen de vele Pueblos Blancos in de buurt zijn prachtig maar ook de nabij gelegen Sierra de las Nieves, met veel wandelmogelijkheden, en de ruim vijftig golfbanen in deze streek zijn uiterst aantrekkelijk. In de wintermaanden kan in de nabij gelegen Sierra Nevada het skiën gecombineerd worden met een glas Sangria op één van de zonnige terrassen.

Toeren langs Andalusische steden

Ojén kan het start- en eindpunt zijn van een indrukwekkende tocht langs steden als Granada, Cordoba, Sevilla, Cadiz en Jerez. Een vakantie die wij overigens graag voor u samenstellen. Het hoeft niet altijd actief te zijn, La Posada del Ángel kan ook uw bestemming zijn om het leven een paar dagen in een veel lager tempo aan u voorbij te laten trekken.