Andalusische Patio

Voor ontbijt, apéritief of gewoon een luie middag

Zwembad

Zwembad, verwarmd in de winterperiode

Suites and family suites

De Junior Suite beschikt over een jacuzzi, regendouche en kitchenette

Het witte dorpje Ojén

gelegen tussen de bergen en de zee, het mooie Andalusië begint hier op zo’n 10 km vanaf de kust

La Posada del Angel

Verblijven in heerlijke rust in een authentiek Spaans dorpje met het dorpsplein om de hoek

NIEUWSBRIEF september 2018

NIEUWSBRIEF september 2018

De zomervakanties zijn weer voorbij en we maken ons op voor nog een paar heerlijke najaarsmaanden. Maanden waarin, zoals we altijd zeggen “alles mogelijk is”.  Het blijft heerlijk aan het strand, de steden zijn, met de afgenomen hitte, weer goed bezoekbaar en de Sierra de las Nieves ligt om de hoek voor indrukwekkende wandelingen. 

De veranderde Patio

Een jaar hebben we er tegenop gezien en  aanvanklijk durfden we het ook niet aan: als de boel nou eens instort?  Nadat twee onafhankelijke architecten hun positieve visie hadden gegeven zijn we aan de slag gegaan. De achtergevel van de lobby  is gesloopt en de openhaard is verdwenen. Een schuifbare glaswand is ervoor in de plaats gekomen. Wie nu binnenkomt heeft direct een prachtig zicht op de patio en alles is ook veel lichter geworden.

De afgelopen winters zijn we steeds hard aan het verbouwen geweest. Vergeleken met andere projecten, was dit een kleine ingreep. Maar voor ons wel één met de meest positieve gevolgen.

Precies dit voorjaar werden we geconfronteerd met fris en soms nat weer, tot wel eind april. Erg uitzondelijk, terwijl Noord Europa de warmste lente ooit beleefde.  Met een “uitverkocht huis”  waren we erg blij dat we elke dag tijdens het ontbijt iedereen een zitplaats binnen konden bieden. Superbelangrijk is dat de eerste rij tafels “ binnen” wordt ervaren als “ buiten”. En andersom.  Kijk, dat scheelt een stuk.

We gaan het wat anders aanpakken

Nu we binnen de bestaande mogelijkheden zo´n beetje alles hebben verbouwd en aangepast wat maar mogelijk was, is het hotel toe aan een volgende stap.

Al geruime tijd willen we onze gasten de mogelijkheid geven om ´s avonds binnen het hotel te eten.  Natuurlijk is het op het pleintje om de hoek erg leuk tapas eten en zijn de restaurantjes in het dorp zeker het bezoeken waard, toch zijn er af en toe avonden dat alles en iedereen tegelijk gesloten lijkt of dat de temperatuur het niet toelaat om op een terras te bivakkeren.

Een oplossing hebben wij gevonden in de samenwerking met Alex en Esther die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de horecawereld, en met name in Restaurant Het Veerhuys in Leerdam. Wij kennen het echtpaar al heel wat jaartjes en zijn erg onder de indruk wat zij tot zover hebben gepresteerd.

Zij gaan er in ieder geval zorg voor dragen dat we voorlopig drie maal per week een al dan niet uitgebreide maaltijd aan onze gasten kunnen aanbieden.

Op dit moment zijn wij druk bezig om een profesionele keuken in te richten waaruit gewerkt kan worden.

We gaan wat verder…..

De samenwerking met Alex en Esther gaat wat verder dan alleen het verzorgen van de maaltijden. Vanaf 1 januari zullen zij een groot stuk van de exploitatie van het hotel op zich gaan nemen en voor een fors gedeelte eigenaar worden. In december zullen zij, met hun drie kinderen, verhuizen naar ons mooie wit/blauwe huis tegenover het hotel.

En wij dan……?

Natuurlijk kunnen wij ons “kindje” niet missen. Daarom zien we deze stap ook niet als  afscheid nemen. Wij zullen veel in het hotel te vinden zijn om mee te helpen bij het ontbijt, bij het ontvangst van de gasten en het serveren van de genoemde maaltijden. Veel te leuk om alle vaste gasten regelmatig terug te zien komen. Maar… we vinden het niet erg om ook af en toe wat meer vrije tijd te krijgen. Dat schiet er, wonend tegenover het hotel, steeds bij in.

Ook willen wij ons meer bezig houden met al die klusjes waar nooit tijd voor is zoals het up-to-date houden van de website, de weg blijven zoeken in het woud van reisbureau´s, on-linevakantieaanbieders, huisjes-verhuurders etc.

Graag hebben wij wat meer tijd om op zoek te blijven gaan naar nieuwe dagbestedingen voor de gasten van het hotel en de huisjes: zoeken naar nieuwe wandelingen, musea, leuke dorpjes, mooie strandjes en plaatsen die een dagtrip waard zijn.

Wij denken ook dat Jochem en Siebe het erg leuk zullen vinden als we wat meer tijd voor ze gaan hebben en ze ons niet altijd ergens in het hotel hoeven te zoeken.

Onze suggestie dat deze wijziging ook een eventueel toekomstige terugkeer naar Nederland zou kunnen inhouden werd door de mannen afgedaan met: “Ben je nou helemaal gestoord of zo?”. Gelukkig willen wij hier ook heel erg graag blijven.

In Marbella hebben wij een prettig huis gevonden, op loopafstand van het strand en de terrasjes van het oude centrum.

De jongens….

Gaan als een speer. Jochem doet dit jaar zijn GCSE-examen waarmee hij eigenlijk zijn basis-middelbare school afrond. Dan nog twee jaar “six-form” om hem voor te bereiden om een verdere studie. Daar wordt uiteraard al heel intensief over nagedacht. Steeds meer pakt hij het golfen op en haalt hij zijn vader in. Dat is overigens niet zo moeilijk.

Siebe is nu aan zijn tweede jaar middelbare school begonnen, scoort formidabel en heeft het onwijs naar zijn zin. Heeft een groepje vriendjes vanuit school en een heleboel vrienden op internet. Alles op computer en internet heeft zijn volledige aandacht. Keerzijde is dat wij regelmatig I-pad-beperkende maatregelen moeten nemen. Siebe golft en tennist. Tijdens sportdagen wint hij altijd alle hardloopwedstrijden. Niet omdat hij zo hard loopt maar hij heeft hele lange benen en zijn klasgenootjes hebben van die korte pootjes.

En dan zijn er natuurlijk nog Veerle en Richard…..

Zij hebben aardig wortel geschoten in Spanje. Terugkeer naar Nederland is geen optie en ze hebben een sterke wens om “iets” voor zichzelf te beginnen. Veel projecten zijn de revue gepasseerd en uiteindelijk is de invulling heel dicht bij huis gevonden. Veerle en Richard hebben “Donde El Hada” over genomen. Bij onze hotelgasten beter bekend als het tapas- en pannekoekenterras aan het begin van het straatje waar ook ons hotel gevestigd is. Een onderneming die prima te combineren is met een gedeeltelijke baan in het hotel.

Vanaf 1 oktober a.s. openen zijn officieel hun eerste onderneming. Vrij waarschijnlijk zullen zij de naam wijzigen zodat die ook voor ieder uitspreekbaar wordt en ze zullen de kaart uitbreiden met precies die “maaltijden” die goed passen bij de dagelijkse eetplanning van veel van onze gasten. Een uitgebreide lunch overdag ergens onderweg; ´s avonds nog een lekker drankje en een lichte maaltijd in het dorp.

Date

Veertien maanden lang heeft Date in het hotel en in ons gezin mee gedraaid. Een tussenjaar na zijn HAVO-examen gaf hem de mogelijkheid om eens goed na te denken wat hij verder van plan is. Vele carriere-mogelijheden zijn de revue gepasseerd, gewogen, geproefd en afgekeurd. Eigenlijk niet zo verrassend bleek de “oplossing” niet eens zo ver weg te liggen: Date is in september begonnen aan een twee-jarige opleiding Hospitality Management in Amsterdam: op z´n lijf geschreven: duurt niet te lang, is lekker praktisch en heeft voldoende theoretische onderbouwing. Een bijbaantje heeft hij in Nederland in de keuken van de Beukenhof in Oegstgeest gevonden. Hij heeft beloofd nog regelmatig zijn “Spaanse” ouderlijk huis op te komen zoeken.

Finca Santa Ana

Tijdens dit voorjaar, terwijl de regen naar binnen gutste, hebben we alle ramen en deuren van de Finca aangepakt. Alles was aan vervanging toe, na een aantal jaren gaat het hout “werken”  en ontstaan er kieren.  Nu de verhuur gedurende  de wintermaanden toeneemt willen we de boel graag geisoleerd hebben.  Het resultaat is geweldig. Alles sluit weer goed en de ramen van de slaapkamers zijn uitgevoerd met horren. Verder is er niets veranderd: nog steeds is de Finca een ideale plek om met families tot 8 personen een vakantie door te brengen. Eigen terrasjes, eigen tuin, eigen zwembad(je) en dat alles op 7 minuten wandelen vanaf het gezellige dorpsplein

De winter periode

Voor het eerst zijn wij dit jaar met Kerst, Oudejaarsavond en in januari geopend

Geen verbouwingen gedurende de komende winter, dat betekent dat wij, behoudens een korte uitrusttijd, niet gaan sluiten. Slechts vanaf 2 tot en met 17 december sluiten wij onze deuren om vanaf de 18e, in kerstsferen, iedereen weer te kunnen ontvangen. Ook na de feestdagen blijft ons hotel dit jaar gewoon open.

Voor kerstavond en op oudejaarsavond kunt u zich inschrijven voor een feestelijke en uitgebreide maaltijd. Menu volgt!!

Oudejaarsavond in het dorp wordt gevierd in een supergrote tent die naast de kerk wordt geplaatst.  12 traditionele druiven eet je tijdens de klokslagen om je te verzekeren van alle geluk in 2019 waarna het feest losbarst en doorgaat tot in de kleine uurtjes.

Overigens een periode in het jaar die overdag wordt gekenmerkt door prima temperaturen, vaak zelfs ruim boven de 20 graden.

De keuken

De komst van Alex heeft, behalve een uitstekend ondernemer, ook een prima kok opgeleverd. Hij, met de ondersteuning van Esther, heeft dat meer dan bewezen in de tien jaar dat hij ´t Veerhuys in Leerdam tot een daverend succes heeft gemaakt. Alex is voorlopig begonnen met tweemaal in de week een formidabele maaltijd te verzorgen. Een aantal dat in de nabije toekomst zeker uitgebreid gaat worden terwijl onze reeds populaire Paella-avond net zo lang georganiseerd wordt als het mooi weer blijft en wij op de patio onze mega-paella pan kunnen installeren om ter plekke een Valenciaanse variant te bereiden; dat betekent voornamelijk met kip, met voor de liefhebber extra schaaldieren.

Alex heeft nog veel meer plannen op keuken-gebied: op kerst- en oudejaarsavond zal er uitgebreid gekookt worden, andere avonden voldoet soms een smakelijke dagschotel of, als belangstelling voldoende is zal hij een Spaanse hapjes avond organiseren waarbij ieder regelmatig de keuken in loopt om te zien wat er nu weer te “snaaien” valt en om de kok van zijn wijn te beroven.

In ieder geval kunnen wij onze gasten op de wat frissere avonden een extra eet-mogelijkheid geven als de Ojén-restaurantjes wat eerder dicht gaan.

Nieuwe activiteiten

Van Ojén naar de kust, een nieuwe wandeling

Dat moet te wandelen zijn, zo dachten wij al een tijdje. Dit voorjaar hebben we dan eindelijk, dankzij de hulp van Marcos uit Ojén, de goede paden gevonden. Een prachtige wandeling, startend vanuit het hotel, waarbij je een aantal maal de Rio Grande doorsteekt, brengt je in anderhalf uur vanuit Ojén via de campo naar het strand van Marbella. Je komt precies bij Dolce Vita uit. Een strandrestaurant dat bekend staat om zijn formidabele lunch. Een taxi brengt je weer naar het hotel zodat je op tijd bent voor een welverdiende siësta .

Speciale winter activiteiten 

Olijven excursie

Wanneer gasten bij ons verblijven in de winterperiode, kunnen zij deelnemen aan een olijven excursie.

La Posada del Angel organiseert in samenwerking met La Pura Vida gastro tours & events in november en december olijfolie tours en proeverijen. Tijdens deze maanden is het in Andalusië volop olijvenseizoen. De olijven worden met de hand geplukt en gemalen in de olijfmolen. 

U kunt helpen bij het plukken en ondertussen de milenarios zien (duizendjaar oude olijfbomen). Er wordt een bezoek gebracht aan de olijfmolen waar de olijven worden gemalen en uiteraard wordt ¨het vloeibare goud¨ ook geproefd met ambachtelijk, vers gebakken brood, tafelolijven en tomaat. Tenslotte wordt er een heerlijke lunch geserveerd met producten uit de streek. 

Bij voldoende animo wordt deze tour iedere week georganiseerd.

Winterarrangement golfpro

Gedurende de wintermaanden biedt onze pro weer cursussen aan om de golfbeginselen te leren of uw spel te verbeteren. Ook kunt u in deze tijd gebruik maken van de voordelige tarieven en het heerlijke weer op de zuid-spaanse golfbanen.

Dagje skien in de Sierra Nevada

Wanneer je om 8.00 uur ´s ochtends vertrekt, sta je om 10.30 uur boven op de berg om te genieten van een dag in de sneeuw. Wanneer de liften om 16.30 uur sluiten (het wordt in deze tijd pas om 18.30 uur donker), heeft u er een heerlijke dag opzitten.

Reserveren

Rechtstreeks boeken met 8% korting

Niet altijd hoeven boekingen via de bekende boekings-machines te lopen. U kunt ook gewoon rechtstreeks uw kamer bij ons boeken. Kijk eens op onze website, daar bieden we u 8% korting bij een rechtstreekse boeking van een hotelkamer.

Tot ziens in Ojén!

La Posada del Angel

Helga van der Zon & Ton Kooloos, Calle Mesones 21; 29610, Ojén (Málaga)

Tel.: +34 952 881 808

info@laposadadelangel.nl, www.laposadadelangel.nl

U kunt ons volgen op Facebook en Instagram  Like us!!