Andalusische Patio

Voor ontbijt, apéritief of gewoon een luie middag

Zwembad

Zwembad, verwarmd in voor- en najaar

Suites and family suites

De Junior Suite beschikt over een jacuzzi, regendouche en kitchenette

Het witte dorpje Ojén

gelegen tussen de bergen en de zee, het mooie Andalusië begint hier op zo’n 10 km vanaf de kust

La Posada del Angel

Verblijven in heerlijke rust in een authentiek Spaans dorpje met het dorpsplein om de hoek

Nieuwsbrief december 2017

LA POSADA DEL ANGEL – December 2017

Ons zesde jaar hier in Spanje alweer en nog steeds zijn we het niet zat. Het hotel was drukker dan ooit met heel veel leuke gasten, nieuwe gezichten en “oude bekenden” die een paar dagen of een weekje “Posada” nog eens over wilden doen. Wij hebben er weer van genoten. Voor anderen bijna niet voor te stellen: lange dagen in het hotel zijn weliswaar vermoeiend maar ervaren we nog steeds als niet-werken. Het is allemaal nog veel te leuk. Het vooruitzicht dat we dat komend jaar met dezelfde ploeg gaan doen voelt goed.

Veerle en Richard

Vanaf het vroege voorjaar zijn Richard en Veerle “geland” in Ojén. Al snel hadden ze hun weg gevonden en waren ze in staat om het hotel en alles wat erom heen hangt volledig te “managen”. Mede dankzij de wekelijkse taallessen van Carmen. Hun aanwezigheid was afgelopen jaar niet alleen heel erg gezellig maar neemt ons ook erg veel werk uit handen. Zelfs af en toe een vrije dag behoorde tot de mogelijkheden. Een eerste evaluatie leert dat ze er nog lang niet aan denken om weer naar Nederland te gaan. De constante stroom bezoekers heeft ze aardig bezig gehouden zodat ze nog veel tijd nodig hebben om al het moois van Andalusië te leren kennen. Veerle en Richard blijven in ieder geval nog tot januari 2019 en gaan dan eens kijken hoe hun toekomst er uit zal gaan zien.

Verbouwingen

Geen jaar zonder dat er iets aangepakt wordt. In januari j.l. waren er zeven badkamers in het hotel rijp voor een upgrade. Het werken met micro-cemento heeft prachtige resultaten gegeven. Na vier pogingen zijn we er achter gekomen dat het genoemde micro-cemento geen gelukkige combinatie vormt met het zwembadwater. We hebben het opgegeven en dit jaar gekozen voor een uitvoering in tegeltjes. Onze angst dat het wat oubollig zou zijn, bleek onterecht.

Vanaf half december a.s. gaat onze aannemer weer aan de slag. De muur tussen de lobby, incl. open haard wordt verwijderd en vervangen door een glasgordijn; dit levert in de winter meer zitplaatsen binnen en in de zomer meer tafels op de geliefde patio voor het ontbijt. Bijkomend voordeel is dat we dan vanaf februari ook beschikken over een zgn. presentatieruimte, een regelmatig voorkomende vraag voor (bedrijfs)groepen die in een andere omgeving een paar dagen met elkaar van gedachten willen wisselen.

Internet

Vanaf februari dit jaar is Ojén aangesloten op een glasvezelnet wat betreft internet. Als de donder hebben we ons aangesloten. Nadat we alle versterkers in het hotel hadden gewisseld en ons door een periode van aanloop problemen hadden geworsteld, beschikken we nu over een redelijk constant en veel krachtiger internetverbinding. Erg belangrijk; de eerste vraag van kinderen die met hun ouders inchecken is niet “Waar is het zwembad?” maar “Wat is de wifi-code?”.

Casa´s en Finca

Onze twee dorpshuisjes zijn het afgelopen jaar erg druk bezet geweest. Een weekje in een eigen huis, tussen je tijdelijke Spaanse buren; het hotel om de hoek voor vragen en tips of voor een duik in het zwembad. Een aantal regelmatige terugkeerders, soms wel tot drie maal per jaar, zien in de huisjes een prima alternatief voor de aanschaf van een eigen stek, met alle kosten en sores vandien. Een derde huisje gaat er hoogstwaarschijnlijk aankomen. We hebben iets erg leuks op het oog. Alleen nog even uit de prijs komen…….

 

                                                            De wat grotere familie´s of vriendengroepen kunnen terecht in onze Finca. We gaan het stapelbed uit één van de kamers omwisselen voor een normaal twee -persoons bed, zodat er 8 volwassenen een slaapplaats kunnen vinden. Normaliter vinden de meeste boekingen voor het zomerseizoen in december en januari plaats. Dus wacht niet te lang.

De omgeving

We hebben weer wat tijd gehad om meer te ontdekken van de omgeving.

Rafting in Andalusië

Op ruim een uur vanaf Ojén biedt SaltaRios raftingtochten aan door de Rio Genil. We zijn daar in augustus eens gaan kijken en konden ons bij het aanrijden niet voorstellen dat er in dat droge landschap genoeg water zou zijn voor een raft-tocht. Maar, zowel in de vroege morgen als in de namiddag stroomt er voldoende water door Rio Genil om een redelijk indrukwekkende tocht te maken. Vanaf 4 personen is het mogelijk om een eigen boot te bemannen, anders kunt u aansluiten bij een ander gezelschap. Zelfs midzomer is er voldoende water om, in ons geval, mama overboord te zien       storten. 

Gastrotours

In samenwerking met La Pura Vida Gastrotours & events kunnen we een aantal informatieve en vooral smakelijke tours aanbieden. Van de olijvenpluk en -proeftour, via de historie van de sardinevangst naar een smakelijke excursie door de Sierra de las Nieves.

Malaga

Bijna een Must als je in Ojén logeert, minimaal één dagje Malaga. Minimaal, omdat er genoeg te doen is om je veel langer bezig te houden. Een stadswandeling, touren met een fiets, al dan niet met gids. Gewoon een dagje naar het strand, winkelen of een bezoek aan de Hammam. Een bezoek brengen aan één van de vele musea: het wijnmuseum, Malaga CF museum (voetbal), automuseum, Picasso Museum, Carmen Thyssen Museum, Centre Pompidou……

We hebben ook nog wel wat tips om uitgebreid te lunchen of de dag af te sluiten met een indrukwekkende tapas-maaltijd. Kijk eens op de website van Beleef Malaga; erg up-to-date en vol met leuke Malaga informatie. Een initiatief van twee over-enthousiaste Nederlanders.

Paardrijden in Andalusie

Dit jaar hebben we kennis gemaakt met Riding fun in the sun. Paardrijden voor alle leeftijden (vanaf 4 jaar) en niveaus, dus ook voor mensen zonder ervaring. Een unieke mogelijkheid om het mooie Andalusië te verkennen op de rug van een paard. Geniet van de prachtige uitzichten over de bergen van Casares, Manilva en Gaucin.

Countryside ride (2uur) is ideaal voor alle niveaus. Deze rit geeft een prachtig beeld van het Spaanse landschap. In de verte kun je zelfs Gibraltar, Afrika en Gaucin zien liggen. Ook vliegen er regelmatig gieren en adelaars over. Je waant je in een totaal andere wereld, ver weg van de drukte van alle                                                           dag.

De River ride is de meest populaire tocht! De riviertocht is 3,5 tot 4 uur. Geschikt voor zowel beginners als ervaren rijders. Een unieke rit door het uitgestrekte landschap van Andalusie en de Rio Genal, een rivier waar u ongeveer 6 km met de paarden doorheen loopt. Een onvergetelijke manier om het prachtige landschap te verkennen.

 

Alhambra in Granada

Wanneer u deze kant op komt en van plan bent een bezoek te brengen aan het Alhambra in Granada, adviseren wij u om zo spoedig mogelijk tickets te bestellen. Vaak zijn de tickets al een maand voor tijd uitverkocht. De tickets zijn nodig om tijdens uw bezoek aan het Alhambra ook het paleis te bezoeken, een hoogtepunt. M.b.v. deze link komt u terecht op de site van tickets.alhambra-patronato.es  Normale tickets staan onder “Alhambra General” Vergeet dan niet de door u gebruikte creditcard naar Spanje mee te nemen.

El Caminito del Rey

Is een van de meeste beroemde wandelpaden ter wereld, gelegen tegen de wanden van de Giataneskloof, tussen de plaatsen Alora en Ardales. Een geweldige ervaring met prachtige uitzichten en dat allemaal op een tegen de berg aangekleefd pad op meer dan 100 meter hoogte. Vanwege de populartiteit en het beperkte aantal toegestane bezoekers, raden wij u aan om van tevoren kaartjes te kopen. Dit kan op hun website.

Het gezin

Langzaam maar zeker wonen onze jongens bijna langer in Spanje dan ze in Nederland hebben gewoond. Happy op de Engelse internationale school. Enthousiast bezig met tennis en golf. Vooral Jochem heeft wat het laatste betreft vleugels gekregen en slaat indrukwekkende ballen. Siebe is dit jaar begonnen in de Secundary (middelbare school). Laat nu net het vak ”Drama”, waar hij, gegeven zijn lichte verlegenheid, het meest tegen op zag, als meest favoriet worden bestempeld. Jochem heeft het in the 10th grade behoorlijk zwaar. Om zijn gewoonlijk hoge cijfers te behouden, moet hij er hard aan werken, maar tot zover met succes.

Vanaf mei j.l. is ons gezin tijdelijk uitgebreid met een derde “kind”. Date bivakkeert voorlopig een jaartje in Ojén. Date kan bijna gezien worden als onze oudste zoon, we kennen hem al zijn hele leven en vanaf zijn 14e is hij iedere zomer, soms korter, soms langer in het hotel aan het werk geweest. Nadat hij nu zijn HAVO diploma had behaald was hij wat zoekend naar de juiste invulling van de rest van zijn opleiding. In Ojén heeft hij daar ruim de tijd voor. Inmiddels heeft hij ook z´n, Spaanse, rijbewijs gehaald.

Dankzij de aanwezigheid van Veerle en Richard lukte het ons om zelfs gedurende de drukke zomer met de kinderen een mooie reis te maken en, als klap op de vuurpijl, nog een weekje in Nederland te bivakkeren. Half december smokkelen we een paar dagen school zodat we drie weken overhouden om met z´n vijven een trektocht door Vietnam te kunnen maken. Van Hanoi tot Phu Quoc in het zuiden. Gelukkig met af en toe ook wat langere stops om bij te komen van een druk jaar.

Sammy, de poes, heeft in mei een ongeluk gehad. Wat er precies is gebeurd blijft erg onduidelijk. Een auto? Een brommer? Of gewoon iemand die hem een schop heeft verkocht. Hij heeft in ieder geval een forse klap gehad. Aanvankelijk leek het allemaal voorspoedig te genezen maar later bleek dat de verwondingen toch serieuzer waren. Een lange herstelperiode en veel pijnstillers hebben hem er weer redelijk bovenop geholpen. Hij blijft wel mank lopen, is naar ons aanhankelijk, maar hij is niet meer zo enthousiast naar vreemden.

Joep (de hond) heeft vanaf september weer zijn vaste plek voor de deur van het hotel gevonden. Wel aan een touwtje natuurlijk. Op deze plek, zo vlak naast de geparkeerde buggy heeft hij de hele dag aandacht van gasten en voorbijgangers. De zomer heeft Joep, zoals gewoonlijk, in Nederland doorgebracht.

Boekingen

Boekingen voor kamers, finca´s en huisjes gaat het gemakkelijkst via ons zelf. U kunt ons altijd bellen, mailen of Whats-appen. Op onze website kunt u direct kamers boeken en ontvangt u ook direct een bevestiging via onze eigen boekmachine. Aanvragen voor huisjes etc., proberen we écht zo snel mogelijk te beantwoorden.
Mocht u toch geen tijd willen verliezen en willen boeken via Booking.com, doe dat dan door door te klikken via onze website; overigens hebben we vaak meer mogelijkheden dan we op Booking.com aangeven.

La Posada del Angel
Helga van der Zon & Ton Kooloos
Calle Mesones 21; 29610, Ojén (Málaga)
Tel.: +34 952 881 808
info@laposadadelangel.nl, http://www.laposadadelangel.nl

Like us on Facebook en Instagram!!!