LuzDe Costa de la Luz (Andalusië) is een bijzonder, ongerept en nog onontdekt gebied in Zuid-Spanje. De Kust van het Licht begint in Tarifa en loopt door tot aan de grens met Portugal. De streek telt bijna 80 verschillende brede, witte zandstranden, omzoomd door groene heuvels. Waar traag naar zee glijdende rivieren door met loslopende koeien gevulde graslanden gaan. Vanaf de Zuidelijkste punt van Europa, amper 15 kilometer van Afrika, begint in de provincie Cádiz een andere wereld. Zonder hoogbouw en massa-toerisme. Maar mét witte landhuizen als plukken wol in het landschap, met ongekend fraaie plekken, voor wie bereid is op ontdekkingstocht te gaan.

Ook op culinair gebied, want in deze streek aan de Costa de la Luz wordt gegeten wat er die dag van het land is gehaald of uit de zee is gevist. Zacht pruttelend gegaard of rauw op de bakplaat gegooid. Slow food op z’n best in de provincie Cádiz in Zuid-Spanje.

Lees meer over Cádiz in dit artikel.

De plaatsjes Vejer de la Frontera, Zahara de lasAtunas en Conil de la Frontera zijn leuk om te bezoeken. Op de site www.conil.nl vindt u uitgebreide informatie over deze streek.