Zwemmen

In de zomer is het natuurlijk heerlijk om na een trip nog even lekker te zwemmen. Dit kan natuurlijk in het zwembad van La Posada del Angel. Na het plonzen lekker op drogen met een drankje op het terras naast het zwembad. Voor het trekken van banen biedt het openbare zwembad van Ojén uitkomst. Mooie stranden zijn er op 15 à 20 minuten rijden vanaf het dorp. Voor een hele dag vertier kun je terecht in één van de waterparken.

Zwembad van La Posada del Angel

geklimatiseerd zwembadHet zwembad van la Posada is heerlijk om even op te frissen in de zomer en is in de winter heerlijk verwarmd.

Prachtige stranden

Langs de hele costa zijn prachtige stranden, sommigen met speeltuin.

Tips: Trocadero (met speeltuin, zee zonder stenen), Sardinales (met riviertje), Aqui te quiero ver (klein beschut strand en zee zonder stenen). Allen beschikken over een prima restaurant en strandstoelen in 3 jaargetijden.

Openbaar zwembad van Ojén

Bij het sportpark van Ojén, boven het dorp is van juni t/m september het grote openbare zwembad geopend, met zonne-weide en restaurant. Toegang kinderen: € 1,00 en volwassenen € 2,00

Waterpretparken

Wie na een aantal dagen strand ook weer eens wat anders wil, kan in de zomermaanden een waterpretpark bezoeken. Vaak zijn deze alleen geopend tijdens de Spaanse schoolvakantie van half juni tot half september. De meeste waterpretparken hebben een apart deel voor de allerkleinsten.

– Aqualand, Torremolinos
– Parque Acuatico, Mijas

Het stuwmeer van Guadalhorce

Bij dit azuurblauwe meer zijn in de zomer waterfietsen te huur. Zwemmen in dit meer is goed te combineren met een tocht door de omgeving, een bezoek aan Torcal (wandelen) of het Lobopark (wolven).

Hiken door de rivier

Met zwemkleren aan en waterschoenen of sandalen, maak je een wandeling door de rivier. Voor de kleintjes bij Barranco Blanco (Monda-Coin) of voor de oudere kids bij Benahavis naar Charco de las Mozas.