Voor kinderen is in Andalusie van alles te doen

IMG_1276Nu wij al weer enige tijd in deze streek wonen en we wat meer vrije tijd hebben gekregen, trekken we er regelmatig op uit met onze kinderen van 7 en 9 om meer van de buurt te zien. In de zomer, wanneer de temperaturen hoger zijn, zijn de stranden altijd geliefd. Maar dagtrips zijn ook prima te doen. Op tijd in de ochtend vertrekken en op het heetst van de dag lekker ergens lunchen of verkoeling zoeken bij een van de mooie meren of de zee. Wanneer aan het einde van de middag nog even een zwembad wordt meegepakt, kan de dag niet meer stuk.

Wandel en fietsactiviteiten zijn minder geschikt voor de hete zomermaanden (juli en augustus), maar wel te doen in verkorte vorm vroeg op de dag.

Eén van onze gasten wees ons op de mogelijkheid van geocaching. Onze kinderen vonden wandelen best leuk, maar zijn nu niet meer te stoppen wanneer we op zoek gaan naar een “schat” die ergens ligt verstopt. En vaak op prachtige, onverwachte plekken. Binnenkort gaan we proberen waar we in de buurt kunnen mountainbiken met hen.Mijas, wat meer toeristisch

Inmiddels hebben we de meeste zwembadenattractie-en dierenparken wel bezocht, dolfijnen gezocht en gevonden, een jeeptour gemaakt, geklommen in het adventure park (!!) en op de echte rotsen. Doordat we steeds meer locals beginnen te kennen, komen we ook steeds meer op minder bekende plaatsten.

Als we tijdens onze trips leuke activiteiten en plaatsen tegenkomen, plaatsen we deze op de site.