In 15 minuten rijden bereikt u de dichtstbijzijnde stranden, variërend van meer verlaten plaatsen, stranden met typisch Spaanse chiringuitos tot de meer decadente beachclubs van Marbella. Door de ligging aan de voet van de Sierra Blanca kent deze streek het hele jaar door een mild, zonnig klimaat. Soms is het zelfs in januari warm genoeg voor een paar uurtjes strand.

Welk te kiezen

Langs de gehele kust zijn stranden. Deze zijn als volgt in te delen.

marbella 2– Stranden langs de boulevard van Marbella, zijn prima te combineren met een bezoek aan het oude centrum van Marbella. De stranden liggen aan de boulevard met hoge flats en zijn in de zomer erg druk. Parkeren bij parking Avenida del Mar.

 

 

 

marbella golden mile– Stranden langs de Golden Mile, zijn prachtige zandstranden en liggen aan een wandelpad dat grenst aan prachtige tuinen van een aantal luxe hotels. Hier liggen weinig stenen in zee. Onze favoriet is (vooral buiten het drukke zomerseizoen) het strand van El Trocadero. Parkeren in het zomerseizoen niet altijd even gemakkelijk.

 

 

trocadero playa 2Trocadero Playa direct achter het Marbella Club Hotel. Gehele jaar geopend. Mooie kaart met voor elk wat wils. Wij vinden dit restaurant bij uitstek geschikt voor een lunch in het voor- en naseizoen aangezien hier altijd wel bezoekers zijn. 610704144.

 

 

 

puerto banus la sala– Stranden bij Puerto Banus, bijvoorbeeld la sala beach. Reserven +34 95 281 4145

 

 

 

 

– Stranden richting Los Monteros, de beste stranden en minder druk.

South beach  een strand tent van Nederlandse eigenaren. Voorbij Marbella de kustweg 340/A7 nemen richting Malaga. Afslag El Rosario. Reserveren +34 952 113 005

Los Sardinales is Spaans lunchen aan het strand. Voorbij Marbella de kustweg 340/A7 nemen richting Malaga. Afslag El Rosario. Op de afslag al afslaan naar Playa Los Alicates. Km 188. Reserveren +34 952837012

aqui te quiro ver.Aqui Te Quiero Ver, onze favoriet aan een prachtig strandje. Lekkere gerechten, vriendelijke mensen en zeker betaalbaar. Een beetje moeilijk vinden achter Andalucian Lab, richting Elveria. We leggen het graag voor u uit. Reserveren +34 952 83 45 54.

 

 

 

tarifa– brede witte zand stranden zijn te vinden aan de Costa de la luz. De atlatische kust van andalusie. De costa de la luz strekt zich uit van tarifa tot de grens van Portugal.  Tarifa ligt op ongeveer 1 uur en 20 min van ojen.

 

 

 

Lees meer over Tarifa in dit artikel.