Na een druk voorjaar……

Een druk eerste deel van het jaar zit er al weer op. Een rustige start in februari, superdrukte in maart, april en mei. Gasten weten on steeds beter te vinden. Via “eigen” kanalen, via Eliza was here…, via Booking.com en natuurlijk langzaam maar zeker gasten die hier al eens eerder zijn geweest. Met wat meer hulp erbij is het allemaal prima te bemannen. Juan is er natuurlijk nog steeds. Zijn werk omvat eigenlijk alles: ontbijt, ontvangst van de gasten, ritten met de Buggy en wat misschien wel het belangrijkste is: hij is verantwoordelijk voor alle contacten met de Spaanse instanties en voor het verkrijgen van alle juiste vergunningen. Een bijna dagelijks ritueel.

De zomer komt eraan dus ook.......de sangria!

De zomer komt eraan dus ook…….de sangria!

Claudia helpt in de zomermaanden met het ontbijt en zorgt samen met Saida mede dat de kamers dagelijks tip-top schoon zijn.

Nadat Helga begin mei heel vervelend ten val is gekomen waarbij de scherven van een koffiemok in haar vinger zijn gekomen (pezen doorgesneden en zenuw geraakt) dienden we even te reorganiseren. Aangezien het haar rechterhand betreft, is zij behoorlijk uitgeschakeld. Na een operatie liet de arts haar weten hier wel 3 maanden mee zoet te zijn. Een superdrukke maand voor de deur, Jochem iedere dag halen en brengen van school in Elviria, even zag het er moeilijk uit. Gelukkig kwamen we via via op het spoor van Veerle. Een Nederlandse van 23 jaar die op zoek was naar werk voor een maand op 3. Binnen enkele dagen was zij reeds gearriveerd en heeft zich tot onmisbaar ontwikkeld. Nu een maand verder gaat het met Helga de goede kant op. Langzaam maar zeker kan ze weer iets doen met haar rechterhand maar ze heeft de neiging om dat te overdrijven. Ze meldt zich dagelijks in Marbella voor fysio en is deze week weer begonnen met autorijden. Ze kan al heel redelijk leesbaar met links schrijven. Golfen zal nog wel even duren.

In de zomer en gedurende het najaar zullen we, behalve met het hotel, ook druk zijn om het leuke huisje op te knappen dat we in het oude centrum van Ojén hebben gekocht. Na een ingrijpende verbouwing telt het drie etages en een dakterras met barbecue en uitzicht op zee. We gaan dit huisje, dat op 1 minuut lopen van het hotel afligt, aanbieden voor een verblijf vanaf 1 week. De ‘’bewoners” kunnen natuurlijk gebruik maken van alle faciliteiten van het hotel. We gaan het geschikt maken voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

VAKANTIEWONING

Finca Santa Ana

DSC_0149Op zo’n 8 minuten lopen vanaf het hotel, ligt net buiten de bebouwing van Ojén met zicht op zee: Finca Santa Ana. Een prachtige plattelandsvilla bestaande uit drie slaapkamers, twee badkamers, een study, keuken met eettafel en open haard en een kleine woonkamer. Het bijbehorende tuinhuisje biedt zelfs plaats aan een vierde slaapkamer. In de tuin bevinden zich een klein zwembad en heerlijke lounge-banken. De avond kan door gebracht worden op het zijterras met buitenkeuken bestaande uit een barbecue, aanrecht en een pizza-oven. Het huis is voorzien van sateliet-TV en wifi. Dit Spaanse vakantiehuis ligt op 10 minuten rijden van Marbella en de stranden en op 20 minuten rijden van verschillende golfbanen.  De finca is te huur voor een verblijf van minimaal een week. De beschikbare weken voor dit jaar zijn: van 4 tot 18 juli; van 31 augustus tot 17 september, Van 24 september tot 14 oktober en dan verder vanaf 29 oktober tot 16 januari 2015. Bel of mail voor meer informatie en prijzen.

Cortigo Huerta La Casa in Ojén

De bezetting van onze Finca valt op, daarom worden we regelmatig benaderd om ook andere vakantieverblijven te verhuren. Zo ook door de eigenaar van Cortigo Huerta La Casa. Een indrukwekkende villa met heel veel privacy in de heuvels net buiten Ojén. 10 minuten met de auto of, voor sportievelingen, zo’n 20 minuten te voet over prachtige bergwegen vanaf het centrum van Ojén. Cortigo terras De Cortigo is behoorlijk groot en bestaat uit een woonkamer, eetkeuken, drie slaapkamers met twee badkamers. Op de lager gelegen verdieping bevindt zich het grote zwembad, een bodega met douche en toilet, twee grote barbecues en een pizza-oven. Luieren kan in de boomgaard. Lees verder…..

NIEUWE MOGELIJKHEDEN in La Posada

Laat uw levensverhaal schrijven onder de Spaanse zon

Tijdens uw verblijf in La Posada del Angel in Ojèn wordt in één week de basis gelegd voor uw levensverhaal. U kunt iedere dag een dagdeel met uw biografie aan de slag en de rest van de dag ontspannen en genieten van de omgeving. Op basis van uitgebreide interviews tekent Erik van Leeuwen van 3xWoordwaarde de belangrijkste mijlpalen uit uw leven op en maakt er een integer en mooi geheel van. Het levensverhaal wordt vastgelegd in een uniek boek. Wij hebben Erik, die sinds een jaar in Spanje woont, leren kennen als een sympathieke en betrouwbare vriend.  Lees verder….

Bezoek wijngaard en bodega Remsamen in Monda

proeverij Vroeger was het gebied rond Ojén een welvarend wijnbouwgebied. Aan het einde van de negentiende eeuw kwam hieraan een einde. In het nabijgelegen Monda zijn twee enthousiaste Nederlanders opnieuw begonnen. Nu ook de bodega is gerealiseerd, kunnen zij gasten ontvangen voor een rondleiding en proeverij op de wijngaard.

Kennismakingscursus Spaans

Vindt u het leuk kennis te maken met de Spaanse taal? Dan kunnen wij contact leggen met een Spaanse lerares uit Ojén. Zij leert u de beginselen van de taal zodat u mensen kunt begroeten, kunt bestellen in een restaurant en een korte conversatie kunt voeren. U kunt de cursus per dag uitbreiden. Ook gevorderden kunnen hun Spaans weer ophalen en uitbreiden. Daarna kunt u in het dorp het geleerde in praktijk brengen. Er kunnen lessen afgesproken worden per uur en voor het door u gewenste aantal dagen. Lees verder…..

Kennismaking Kite-surfen in Tarifatarifa kite2

Gedurende twee uur krijgt u van een ervaren instructeur (per twee personen) de beginselen onderricht van het kite-surfen. Tarifa ligt op ruim een uur rijden van Ojén en heeft prachtige stranden. Leuk om het surfen te combineren met een dagje strand of een bezoek aan het hippe stadje Tarifa.

Hiken door de rivier

Barranco BlancoWanneer het midden in de zomer te warm wordt voor het wandelen in de bergen, beginnen de berg riviertjes op temperatuur te komen. Vorig jaar vonden we een aantal mooie routes waarbij je het wandelen afwisselt met zwemmen. Omdat alles nat wordt, hebben we voor de autosleutel en het fototoestel een aantal waterdichte tassen aangeschaft.

Nog veel meer te doen…………….

Golfen op een van de 50 banen in de buurt, wandelen in de Sierra de las Nieves, bezoek aan de Plaza de Torros van Ronda, Bezoek aan het Alhambra in Granada, fietsen in Malaga en dan lunchen in Pedregalejo, dagje shoppen in Tanger, vismaaltijd bij Altamirano in het oude centrum van Marbella, Door de donkere treintunneltjes fietsen op de Via Verde bij Olvera, de Mesquita bekijken in Cordoba, dagje strand met Paella-lunch bij Aqui Te Quiro Ver, autoroute langs de witte dorpjes, Spaanse les in Ojén, dagje “thuis”-terras hangen met een boek, dagje skiën in de Sierra Nevada (seizoen), wandelen met goede lunch bij Casares,  heel erg uitgebreid winkelen in La Canada, waterfietsen of kanoën bij El Chorro, whale watching in de straat van Gibraltar,  schildercursus op het plein van Ojén, 4×4 tocht in de Sierra de las Nieves. Op onze site, kunt u uitgebreide informatie vinden.

De awards, de lat ligt hoog voor dit jaar………

awards

Booking.com is voor ons een hele belangrijke bron van boekingen. Dankzij deze site weten veel gasten ons te vinden. Vanzelfsprekend speelt het “boekings-gemak” hier een belangrijke rol. Binnen een paar minuten heb je een kamer gereserveerd en een bevestiging in handen. Heel leuk en uitermate balangrijk is natuurlijk de 9,2 die wij scoren. Handig zijn echter een paar weetjes: vaak beschikken wij over meer mogelijkheden dan Booking.com weergeeft, niet alle kamers verkopen wij via dit medium. Indien je toch graag snel via Booking.com wilt boeken en de door jouw gekozen kamer is beschikbaar, ga dan naar onze site en klik dan op het “Booking-icoontje” dat je daar vindt. Deze route scheelt ons aanzienlijk in de af te dragen commissie.  Even bellen of mailen is nóg beter. Wij belonen deze (semi-)directe boekingen met een home-made-limoncello-proeverij.

Interview op Andalusische TV

Juan gaf een interview op de Andalusische televisie over La Posada del Angel. Voor wie Spaans kan verstaan… en anders spreken de beelden.

Over ons….

Tussen al het werk door proberen we zo veel mogelijk te genieten van al het leuke dat Spanje biedt. Vaak een (mid)dagje strand of, als het schema het toelaat, een weekendje weg. De kindervakanties proberen we te vullen met reizen. Zo hebben we in de kerstvakantie een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan door een uitgebreide safari te maken in Tanzania en zijn we in de Semana Blanca gaan skiën. Siebe heeft met papa Parijs verkent en Jochem is met mama zijn Engels gaan testen in Londen. De zomervakantie zal wat soberder zijn. Een weekje in juli gaat wel lukken. Een weekje in september zal misschien moeilijk worden.

safari1 Voor de jongens hebben we een schema opgezet om ze door de 11 weken durende zomervakantie heen te loodsen. Siebe gaat (op eigen verzoek !!) vier weken Engels leren en samen gaan ze nog 10 dagen naar Oegstgeest en omgeving. Siebe doet het dit jaar geweldig op het Colegio van Ojén. Hij verrast de meiden daar nog steeds met zijn boterham (onbekende) pindakaas die hij introduceert als “Bocadillo Caca” = “broodje poep”. Vaak komt hij met een dikke 7 of ruime 8 thuis. Omdat zijn Spaans het laatste jaar enorm verbeterd is, gaat alles hem makkelijker af en is zijn dagelijkse huiswerk wat eerder klaar. Dat biedt meer mogelijkheden om buiten te spelen. Terug naar Oegstgeest vindt hij al een hele tijd geen optie meer. Jochem is helemaal blij op het English International College. Zoals verwacht had hij het Engels in no-time onder de knie en is heel snel in de normale school ingestroomd. Hij vindt zo’n beetje alle lessen “geweldig”, minder blij is hij met z’n wel erg Engelse uniform. Sinds hij daar op school is, hoeft hij niet meer terug naar Nederland. Nadeel blijft dat wij hem dagelijks moeten brengen en halen, wat twee maal drie kwartier kost. We hebben het er graag voor over en combineren deze ritten  meestal met alle boodschappen die we moeten doen.

Tot zover…

Recente informatie, foto’s en verslagen kunt u altijd vinden op facebook. Zowel op de pagina van Ton als op de bedrijfspagina van La Posada del Angel. Als u deze laatste bezoekt dan graag ook even klikken op “vind ik leuk”. Helga en Ton