Skiën vanuit Ojén, in 2 uur staat u boven op de piste in de Sierra Nevada

Zeker is het vermelden waard dat de skigebieden van de Sierra Nevada slechts twee uur rijden weg zijn. Sneeuwzeker van half december tot half maart. ’s Morgens om 8 uur vertrekken, betekent om even over tienen op de ski’s. Indien de après-ski niet te lang gerekt wordt, kan er soms ’s avonds aan de kust, in de zon, alweer gegeten worden.

Sierra Nevada

Er zijn maar weinig plekken op aarde waar je ‘s ochtends kunt skien of snowboarden en ‘s middags naar het strand kunt gaan. De Sierra Nevada in zuid Spanje, Andalusie is één van deze fantastische plekken.

Hoewel het slechts op 2 uur rijden van de Costa del Sol ligt, heeft de Sierra Nevada de beste sneeuw van Spanje. De Sierra Nevada is Spanje’s nummer 1 wintersport bestemming.

Dit gebied, op slechts een klein half uur rijden van de prachtige stad Granada is ideaal voor alle wintersport liefhebbers. Het is geschikt voor beginners tot zeer gevorderden. Er zijn meer dan 83 km aan skipistes in de Sierra Nevada met een hoogteverschil van 1200m. En er ligt ongeveer 5 maanden per jaar sneeuw. Het skiseizoen in Sierra Nevada duurt normaal gesproken van begin december tot ongeveer eind april.

Er zijn vele skischolen en winkels waar u uw ski uitrusting kunt huren. De pistes zijn normaal gesproken open van 9 tot 5 uur en soms kunt in het weekend en op feestdagen ‘s avonds skiën.

Ook is er van alles te doen in de avonden, het skidorp heeft verschillende restaurants, bars en disco’s. Allen vol met skiërs en snowboarders die zich komen vermaken. Het skidorp in de Sierra Nevada heeft vele trendy winkels die het nieuwste op gebied van kleding en ski uitrusting verkopen.

Wat betreft de neerslag in Sierra Nevada valt het meestal in de vorm van sneeuw in de maanden november tot februari en in grote hoeveelheden. December is de maand met het meeste neerslag. In de winter komen de maximale temperaturen amper boven de 0 Cº terwijl de minimale temperaturen de 10 graden onder nul kunnen aangeven.

De totale capaciteit van de liften is 44.955 personen per uur. Er zijn twee cabineliften, 16 stoeltjesliften, 2 sleepliftjes en 3 rolbanden. Er worden verschillende liftpassen aangeboden.

Gegarandeerde sneeuw

In de Sierra Nevada zult u nooit zonder sneeuw zitten, dit dankzij de vele sneeuwkanonnen die de natuur een handje helpen. Zelfs als het een tijdje niet heeft gesneeuwd kan er sneeuw gemaakt worden.

Kies een hotel in de Sierra Nevada

La Posada del Angel kan u adviseren bij het vinden van een leuk hotel voor 1 of 2 nachten in Pradollano en de huur van ski’s, zodat u een bezoek aan Ojén kunt afwisselen met een paar dagen in de sneeuw. En met een beetje geluk…..ziet u vanaf de toppen de Middellandse Zee.

Op de pagina van Sierra Nevada Club vindt u alle informatie over liftpassen, sneeuwcondities, weersverwachting, skiverhuur, etc.