De Sierra de las Nieves bevat verschillende klimrotsen, vele grotten en prachtige bergkloven. Bij Aventúrate Sierra de las Nieves vind u ervaren gidsen die cursussen geven aan beginners of u kunnen begeleiden bij diverse tochten.

Canyoning AndalusiaCanyoning

Tijdens het klimmen en afdalen door de canyons (kloven tussen de rotsen) leert u verschillende technieken te gebruiken die ook bij andere outdoor activiteiten worden gebruikt zoals lopen, glijden, klimmen, springen, abseilen en zwemmen.

Speleologie

Speleology AndalusiaHet ontdekken van grotten, door af te dalen naar het inwendige van de aarde. U ziet de  steen-formaties en de dieren die hier leven. Een nieuwe sensatie!

Klimmen

Op verschillende plaatsen in de Sierra zijn rotsen die geschikt zijn voor het leren klimmen. Aventúrate zorgt voor de juiste uitrusting en ervaren begeleiders. Uiteraard zijn er ook diverse mogelijkheden voor meer gevorderde klimmers.

La Posada del Angel beschikt over wandelroutes door de rivier in de buurt van Ojén. Vooral geschikt in de warme maanden. Aventúrate biedt dagactiviteiten aan, inclusief uitrusting, gedurende het gehele jaar.

Het klimgebied van El ChorroEl Chorro klimwand

Het klimgebied van El Chorro, op een uur rijden vanaf Ojén, is zeer divers en biedt voor ieder wat wils.  Het zwaartepunt is de enorme kalkstenen kloof, die enkele fantastische Multi-pitch routes biedt, met zijn eigen unieke en intimiderende sfeer. Daarnaast zijn er andere rotsen die alles bieden wat een klimmer zich kan wensen; meer dan 650 routes met een goede selectie van geschroefde single-en multi-pitch routes; uitstekende kalksteenplakken, tufas en uitzonderlijk steile wanden.  El Chorro is in de klimwereld een klassieker geworden. Een perfecte klim-locatie voor de winter en de ideale tijd om te bezoeken is van oktober tot eind april.

Vlakbij het klimgebied liggen prachtige embalses, prima ter besteding van de dag voor niet-klimmers.