Bezoeken en helpen bij de oogst van olijvenOlijf

Tijdens de herfst, bestaat de mogelijkheid een bezoek te brengen en mee te helpen op een olijfgaard. In september, als de olijven beginnen van kleur te veranderen, vindt de oogst plaats van tafel-olijven. U helpt mee met plukken waarna vervolgens de olijven worden gemarineerd via verschillende methoden.

Vanaf eind oktober t/m december vindt de oogst plaats van de olijven waarvan olie wordt gemaakt. In dit geval worden de olijven uit de bomen geslagen. Daarna wordt de oogst naar de molen gebracht om de olie te extraheren. Tijdens de dag wordt van alles verteld over de olijven.

Bezoek en proeverij aan Viña & bodega remsamen in Monda

Vroeger was het gebied rond Ojén een welvarend wijnbouwgebied. Aan het einde van de negentiende eeuw kwam hieraan een einde. De resten van de terrassen in het landschap zijn hiervan nog een stille getuige. In het nabijgelegen Monda zijn Marjolein Brouwer en Rene Mooijman met veel enthousiasme opnieuw begonnen. Nu ook de bodega is gerealiseerd, kunnen zij gasten ontvangen voor een rondleiding en proeverij op de wijngaard. Meer informatie.

Culturele activiteit - proeverij Viña & bodega remsamen

Schildercursus op het dorpsplein van Ojén


Schilderes Rosa Collado, werkzaam en woonachtig in Ojén, geeft schildercursussen in Ojén. Ze leert u de techniek van het aquarelleren of verven met acryl, buiten op het plein of in haar studio. Ojén, één van de witte dorpjes, heeft veel fraaie plekjes en de locale bevolking zal u altijd vriendelijk te woord staan. Ook gevorderde schilders kunnen bij Rosa terecht.

Een dagje mee met de geitenhoeder

geit Behalve in het voorjaar, maar verder gedurende het gehele jaar, kunt u het leven van de geitenhoeder ervaren. Al vroeg gaat u op pad en leert u hoe u de geiten door de velden te leiden. Ondertussen vertelt de hoeder van alles over zijn vak en de status van geiten in Andalusie. Na een stevig ontbijt legt de geitenhoeder uit hoe de geiten moeten worden gemolken. Tenslotte wordt van de gemolken melk geitenkaas gemaakt.